Lašiša vynuogių lapuose

salmon

Šiuo receptu pasidalino Jurijus iš Vilniaus. Universitete filosofiją dėstantis ir gaminti mėgstantis vaikinas sako, kad taip paruošti žuvį išmoko iš savo tėvų. Iš ko išmoko tėvai jau ir patys neprisimena, tačiau taip paruošta žuvis neabejotinai yra tapusi vienu pačių mėgstamiausių patiekalų šeimoje.

Beje, tikslių kiekių Jurijus nenurodo, sako, kad gamindamas jau seniai produktų nesveria, tiesiog improvizuoja, vadovaujasi intuicija ir savo skoniu. Taigi, dėmesio, receptas.

Lašišos filė gabaliukus pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais. Ištrinti tarkuotu imbieru, saldžios raudonos paprikos gabaliukais ir įvynioti į jaunus vynuogių lapus. Kepti orkaitėje ne per ilgiausiai, kad lapai taptų traškūs, bet nesudegę.

Labai svarbu, kad žuvis būtų pakankamai riebi, kitaip gali būti per sausa. Vynuogių lapus galima nuplikyti verdančiu vandeniu, tada lengviau įvynioti žuvies gabaliukus.

Apie autorių

Palikite atsiliepimą

*

captcha *