Keletas naudingų patarimų gaminantiems patiekalus iš žuvies ar jūros gėrybių.

Žuvies patiekalo gaminimas

Jei įmanoma, rinkitės tik šviežią ir kuo šviežesnę žuvį. Kepama žuvis gražiau apskrus, jei prieš kepimą nusausinkite ją servetėle. Prieš kepant žuvį galima pamirkysite piene ir apvolioti miltuose. Žuvį kepti stipriai įkaitintame aliejuje, kad įdėtas žuvies gabalėlis lengvai čirškėtų. Skaniausia kepta žuvis – riebi ir sultinga žuvis (menkė, lašiša, riebi silkė, sardinė, ungurys). Virti geriausia tinka tas žuvis, kurių mėsa standesnė (šamas, kuprė, tunas). Prie virto...

Žuvies paruošimas

Žuvį gerai nuplauti. Nuskusti žvynus. Žvynai lengviau nusiskuta žuvį 25-30 s panardinus į verdantį vandenį. Išskrosti ir dar kartą išplauti. Jei reikia, supjaustyti. Dorojant žuvį susidaro apie 15-20 proc. atliekų, o jei dar pašalinsite galvą, jų padaugės dar apie 15 proc., o ruošiant žuvies filė, atliekų būna iki 60 proc. Ruošiant filė, reikėtų pirmiausia žuvį išdoroti, po to pjauti išilgai ir padalyti pusiau (vieną pusę su stuburo kaulais, kitą be jų), pašalint...

Šie patarimai jums padės renkantis žuvį:

1.Visa šviežia žuvis Norint gauti šviežios žuvies, ieškokite pagal: Kietumas: šviežia žuvis yra kieta, ne tiži. Tižumas rodo, kad žuvis ar jūros gėrybės buvo savaip tvarkomos ir jos iš ties nėra geros kokybės. Šviesios spalvos: Kuo šviesesnė žuvis – tuo ji šviežesnė. Šviesios akys: Akys yra langai, per kuriuos jūs galite išvysti ir nustatyti žuvies šviežumą. Akys gali išblukti, tapti pilkos. Žuvys su tokiomis akimis yra tinkamos valgymui. Tačiau apsiblaususios,...

Ar žinojote, kad?

Austrių geldeles lengviau atidarysite, jei į geldelių tarpus įlašinsite citrinos sulčių. Jei norite, kad kepama žuvis apskrustų, prieš kepdami gerai nusausinkite ją servetėle. Kepta žuvis bus skanesnė, jei prieš kepant pamirkysite ją piene, po to apvoliosite miltuose ir kepsite stipriai įkaitintame aliejuje. Šviežią žuvį būtina pagaminti ir suvalgyti tą pačią dieną Sunkiai nuskutami žvynai lengviau nusiims, jei žuvį 25–30 sekundžių panardinsite į verdant...

Silkių ir žuvų produktai šventėms

www.vmvt.lt, 2013-12-19 Tradicinis šv. Kūčių stalas neįsivaizduojamas be silkių ir kitų žuvų. Kuo vertinga silkė? Ir kaip ją išsirinkti savo stalui? Vertingi ir praktiški specialistų patarimai, kurie pravers kiekvienai šeimininkei.    Silkė ir žuvies yra labai vertingi maisto produktai, kuriuose daug gyvybiškai svarbių medžiagų – A, D, E ir B grupės vitaminų, mineralinių medžiagų – kalio, fosforo, magnio, mikroelementų – jodo, cinko, seleno. Cinkas ir selenas, vitaminai...

Dieta gali būti maloni!

Antsvoris susijęs ne tik su estetika, bet ir su sveikata. Ypač širdies ir kraujagyslių ligomis. Subalansuota mityba – vienas svarbiausių veiksnių sveikatai palaikyti, tačiau vos prakalbus apie dietas, prieš akis stoja bauginanti kančia ir varginantis alkio jausmas. Mokslų daktarė gyd. dietologė Edita Gavelienė su tuo nesutinka ir sako, kad dieta nėra kažkas alinančio ir varginančio. Dieta, kitaip tariant, subalansuota mityba, gali būti maloni! Nugalėti savo baimes...

Kodėl ne visi žuvų taukai įsisavinami vienodai?

Žuvų taukai dėl juose esančių omega-3 riebalų rūgščių poveikio žmogaus organizmui yra vieni populiariausių maisto papildų pasaulyje. Pakankamą kiekį omega-3 rekomenduojama vartoti nepriklausomai nuo žmogaus amžiaus ar sezono. Atitinkamas kiekis omega-3 palaiko imunitetą, širdies ir smegenų veiklą, slopina uždegimines organizmo reakcijas. Omega-3 rūgšties stoka organizme siejama su odos, gleivinių sausėjimu, dermatito, egzemos, tulžies pūslės akmenligės, venų varikozės...
Parengti pagal 15min.lt informaciją.