„Linkėjimai iš Norvegijos fiordų“

shutterstock_73467055

Šiuo  receptu pasidalino Norvegijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona Greta Ulland.  Ponia Greta sako, kad jų šeimoje – tai mėgstamiausias žuvies receptas. Paruošti menkę su špinatais ir sviestu, beje, labai nesudėtinga. Kadangi menkė yra turtinga ir omega-3 riebalų rūgštimis, tai šis patiekalas pamalonins ne tik skrandį, bet ir širdį.

  • Menkių griežinėliai (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus)
  • žiupsnis druskos
  • švieži špinatai
  • sviestas (galima pagardinti ir grietine)
  • bulvės
  • morkų griežinėliai
  • petražolės, šiek tiek citrinos.

Žuvies paruošimas. Menkių gabaliukus kruopščiai perplauti šaltu vandeniu. Į puodą įpilti keletą litrų vandens, įberti druskos pagal skonį. Kai vanduo įkaista apie 90º C, sudėti žuvį. Pasistengti, kad vanduo neužvirtų. Po 5-8 minučių žuvį atsargiai išimti iš vandens. Minučių skaičius priklauso nuo gabaliukų storio. Žuvis yra tinkamai paruošta, kai švelniai užkišus peilį, mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų. Išėmus žuvį, kaulus ir odą atskirti.

Garnyro paruošimas. Šviežius špinatus vienai minutei įdėti į karštą, beveik verdantį vandenį. Ištraukus iš vandens, iš karto patiekti kartu su žuvimi. Žuvis valgoma su virtomis bulvėmis. Patiekalas pagardinamas tirpintu sviestu. Kai kas mėgsta į sviestą įpilti ir grietinėlės, puikiai tinka ir patiekalą papuošia petražolės bei griežinėliais supjaustytos, šiek tiek  apvirtos morkos.

Apie autorių
Apie omega 3 ir žuvų taukus išsamiai ir iš patikimų šaltinių. Naujausi omega 3 moksliniai tyrimai, specialistų komentarai apie žuvų taukų ir omega 3 riebalų rūgščių svarbą organizmui, gardūs žuvies receptai, atsakymai į klausimus ir kita svarbi informacija. Tai, ką apie žuvų taukus ir omega 3 vertėtų žinoti kiekvienam.

Palikite atsiliepimą

*

captcha *