Lašiša lavaše su džiovintais pomidorais

17743_l

Kolega Saulius, kuris jau daug metų yra vegetaras, – tikras žuvies patiekalų gaminimo virtuozas. Nors pats kuklinasi ir sako „eik tu, ką jau čia aš…“, bet vos pradėjęs dalintis patirtimi – gerokai nustebina ir kalba nesustodamas. Štai vienas iš jo mėgstamų receptų.

Žuvies paruošimas. Šviežią lašišą išskrosti, perpjauti palei kaulą išilgai į dvi dalis, nukaulinti. Pašalinti odą. Pabarstyti pipirais ir druska.

Įdaro gaminimas. Cukiniją supjaustyti griežinėliais. Ant keptuvės pakepinti smulkintą svogūną. Sudėti cukinijos griežinėlius, apkepti iki aukso spalvos. Paruoštus cukinijos griežinėlius sudėti ant vieno žuvies filė gabaliuko. Ant kito – smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Tada žuvies gabaliukus suvožti. Norint, kad tolygiau iškeptų, vieno gabaliuko uodegos pusę galima guldyti ant kito galvos pusės.

Kepimas. Suvožtą žuvį įvynioti į lavašą ir kepti keptuvėje (ne orkaitėje) įkaitintame aliejuje, kol žuvis iškeps, saugant, kad lavašas neapdegtų.

Valgyti su smagia kompanija!

Apie autorių
Apie omega 3 ir žuvų taukus išsamiai ir iš patikimų šaltinių. Naujausi omega 3 moksliniai tyrimai, specialistų komentarai apie žuvų taukų ir omega 3 riebalų rūgščių svarbą organizmui, gardūs žuvies receptai, atsakymai į klausimus ir kita svarbi informacija. Tai, ką apie žuvų taukus ir omega 3 vertėtų žinoti kiekvienam.

Palikite atsiliepimą

*

captcha *